Vores hunde

Solvej & Whalborg

Engelsk-Mastiff
Tur i skoven med mastifferne

Om mastiffen


Man kan læse meget om racen på nettet, og det opfordre vi jer til at gøre før i beslutter jer for om den Engelske mastiff er noget for jer.

Men her får i lige vores erfaringer med racen .

Vi har efterhånden mødt mange mastiffer og fælles for de fleste er at de er nogle meget kærlige væsner , der elsker at putte, og virkelig sætter pris på så meget opmærksomhed som mulig.

De er nogle stædige dyr, der ikke bare gør hvad du beder dem om, hvis de ikke gider. Hvis de har sat sig i hovedet at den dør gider jeg ikke gå ind af, så er det sådan det bliver , medmindre de bliver tvunget . At prøve at lokke dem med godbidder har ikke nogen effekt , det er i hvert tilfælde vores erfaring med begge vores hunde.

Hos mange andre racer er træning nemt, for  de vil gøre alt for at "please" deres ejer. Sådan er det ikke med mastiffen, deres motto er nok mere : Hvis jeg gør noget for dig, hvad får jeg så ud af det ?

De kan se virkelig sørgmodige ud , som i kan se på nogle af billederne rundt omkring på siderne, hvilket er et rigtig godt trick , da det som regel er svært at stå for, og tit får de deres vilje .

De er meget nysgerrige, de skal være med i ALT . Skuffer, skabe , vaskemaskine osv.. de skal helst have hovedet helt ind i , så man ikke kan komme til . Og da mastiffen nemt kan komme op omkring de 100kg , er det ikke lige sådan at skubbe dem væk.

Alt i alt er mastiffen en helt igennem en fantastisk race, med meget personlighed, som kan passe ind i de fleste hjem, hvis man har tålmodigheden, kærligheden og tiden til dem. (medmindre du har tænkt at gå til agillety eller på jagt, for det gider de  fleste af dem ikke, og for det meste går alting i "slowmotion") Vi kunne ikke forstille os at skulle have en anden race.Du kan læse meget mere om racen på Dansk mastiff klubs hjemmeside :